Ароматний та смачний пісний крем для торта

Солодку випічку, всілякі тістечка та десерти цілком можна приготувати без яєць та молочних продуктів. Як прошарку шарів потрібно використовувати пісний крем для торта. Для його приготування нам знадобиться підсолоджувач, загусник та ароматизатор. Тепер розберемося з усіма інгредієнтами докладніше. По-перше, всі компоненти мають бути натуральними. Адже ми готуємо домашній пісний крем. По-друге, інгредієнти мають бути доступними, тобто бути у вільному продажу та коштувати недорого!

В якості підсолоджувача підійде цукор, мед або рослинні аналоги цукрів. При використанні цукрозамінників на рослинній основі важливо враховувати їх властивості. Якщо крем піддається термічній обробці, продукт повинен її витримувати. Згущувачем виступає борошно, крохмаль, манка. У шоколадні креми можна додавати темний шоколад, у складі якого не повинно бути молока та інших продуктів тваринного походження. При остиганні шоколад загусатиме, надаючи крему потрібну текстуру. Ароматизатори є і смаковими компонентами. Як правило, це фрукти, ягоди, соки, рослинне молоко.

Ароматний та смачний пісний крем для торта

Існує величезна кількість пісних кремів. Найпростіший варіант готується із солодкого соку, який загущується манною крупою. Але ми розглянемо складніший рецепт, який припаде до вподоби любителям шоколаду. До його складу включимо якісний темний шоколад із великою кількістю какао. Гіркий шоколад містить невелику кількість цукру. Тому, щоб крем вийшов у міру солодким, додамо до нього банани та трохи підсолоджувача. Завдяки наявності шоколаду у складі нам не доведеться використовувати борошно, крохмаль та інші загусники. Після застигання крем вийде досить густим. Тому їм легко прошаровуватиме коржі.

Приготовлений крем ідеально підійде як для прошарку шарів, так і як зовнішній покрив. Він виходить дуже смачним, в міру солодким і має насичений шоколадний смак. Кількість соку в рецепті вказано зразкову. Якщо ви готуєте торт із дуже сухими коржами, то соку беремо більше. У цьому випадку крем буде рідкішим і легко вбереться шарами!

Інгредієнти:

  • Гіркий шоколад – 150 г;
  • Стигли банани – 3 шт.;
  • Цукор – 100 г;
  • Апельсиновий сік – 50 мл .

Спосіб приготування:

  1. Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями і подрібнюємо до однорідності за допомогою блендера;
  2. Додаємо до бананів апельсиновий сік та цукор. Пробиваємо основу блендером ще раз, а потім перекладаємо у сотейник. Нагріваємо масу до кипіння. Томимо основу 2-3 хвилини на слабкому вогні; Як тільки наша основа трохи потомитися, прибираємо її з вогню і даємо трохи охолонути; масу та розмішуємо. Шматочки повинні розтанути. За необхідності масу можна ще раз пробити блендером; Даємо крему повністю охолонути, а потім використовуємо для прошаровування коржів.

Якщо ви готуєте крем заздалегідь, його необхідно накрити харчовою плівкою. Така проста маніпуляція дозволить захистити його від висихання. Замість апельсинового соку можна використовувати сік лимона чи грейпфрута. У смаку з’являється характерний смак. Сік краще використовувати свіжий. Тим більше, що його потрібно зовсім небагато!