Паста з лососем, олією та часником

Якщо немає бажання довго стояти біля плити, а повечеряти хочеться смачно, паста з лососем стане чудовим вибором. Готується така страва не більше 20 хвилин, при цьому смак і вид порції на тарілці не нижче за ресторанний рівень. Використовуйте овочі та трави, натуральні спеції чи коріння, щоб отримати найкращий результат. Деякі варіанти успішних комбінацій наведені в рецептах нижче.

Паста з лососем, олією та часником

За цим рецептом паста з лососем та часниковою олією виходить швидкою, простою та смачною. Страва вимагає лише кількох інгредієнтів. Ідеально підходить для вечері у завантажений будній вечір!

Підготуйте:

  • 250 г свіжого лосося;
  • 120 г сирої пасти;
  • 2 ст. л. вершкового масла; 1/2 ст. курячого бульйону;
  • 1 ст. л. лимонного соку; 3-4 зубчики подрібненого часнику; Сіль і перець за смаком; 1-2 ст. л. муки;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Додаткові інгредієнти для подачі за бажанням:

  • свіжа петрушка;
  • масло червоного перцю;
  • тертий сир (за смаком або пармезан).

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння солону воду для пасти. Готуйте її до консистенції “al dente” відповідно до інструкцій на упаковці. Почніть соус, як вода закипить.
  2. Лосось зніміть зі шкіри, якщо є такий. Поріжте кубиками або шматочками середнього розміру.
  3. Посипте сіллю і перцем лосось і обваляйте в борошні.
  4. Додайте масло оливкове і вершкове в сковороду, розігрійте на середньому або сильному вогні.
  5. На гарячу поверхню викладіть лосось і готуйте його протягом 2 хвилин з кожного боку, потім вийміть рибу зі сковороди в тарілку до використання.
  6. Додайте в сковороду курячий бульйон, часник та лимонний сік. Зменшіть вогонь до помірного і дайте залишити вміст близько хвилини. Готуйте ще кілька хвилин, поки лосось не прогріється, а соус не стане однорідним. Злийте воду з пасти і викладіть її в сковороду. Щоб паста була соковитою, залиште трохи води від варіння. Потім влийте в сковороду потроху до консистенції. Перемішайте і відразу подавайте з петрушкою, перцем та сиром за бажанням.