Якщо немає бажання довго стояти біля плити, а повечеряти хочеться смачно, паста з лососем стане чудовим вибором. Готується така страва не більше 20 хвилин, при цьому смак і вид порції на тарілці не нижче за ресторанний рівень. Використовуйте овочі та трави, натуральні спеції чи коріння, щоб отримати найкращий результат. Деякі варіанти успішних комбінацій наведені в рецептах нижче.
Паста з лососем, олією та часником
За цим рецептом паста з лососем та часниковою олією виходить швидкою, простою та смачною. Страва вимагає лише кількох інгредієнтів. Ідеально підходить для вечері у завантажений будній вечір!
Підготуйте:
- 250 г свіжого лосося;
- 120 г сирої пасти;
- 2 ст. л. вершкового масла; 1/2 ст. курячого бульйону;
- 1 ст. л. лимонного соку; 3-4 зубчики подрібненого часнику; Сіль і перець за смаком; 1-2 ст. л. муки;
- 1 ст. л. оливкової олії.
Додаткові інгредієнти для подачі за бажанням:
- свіжа петрушка;
- масло червоного перцю;
- тертий сир (за смаком або пармезан).
Приготування:
- Доведіть до кипіння солону воду для пасти. Готуйте її до консистенції “al dente” відповідно до інструкцій на упаковці. Почніть соус, як вода закипить.
- Лосось зніміть зі шкіри, якщо є такий. Поріжте кубиками або шматочками середнього розміру.
- Посипте сіллю і перцем лосось і обваляйте в борошні.
- Додайте масло оливкове і вершкове в сковороду, розігрійте на середньому або сильному вогні.
- На гарячу поверхню викладіть лосось і готуйте його протягом 2 хвилин з кожного боку, потім вийміть рибу зі сковороди в тарілку до використання.
- Додайте в сковороду курячий бульйон, часник та лимонний сік. Зменшіть вогонь до помірного і дайте залишити вміст близько хвилини. Готуйте ще кілька хвилин, поки лосось не прогріється, а соус не стане однорідним. Злийте воду з пасти і викладіть її в сковороду. Щоб паста була соковитою, залиште трохи води від варіння. Потім влийте в сковороду потроху до консистенції. Перемішайте і відразу подавайте з петрушкою, перцем та сиром за бажанням.