Торти без випічки: рецепти приготування

Рецепт тортів без випічки у домашніх умовах – це чудовий спосіб приготувати смачний десерт для урочистої події чи свята. Відомо безліч варіантів із використанням фруктів, сирної маси, желе та інших складових. У літній час приготувати торт без включення духової шафи – вдале рішення, щоб уникнути жару від розпеченої плити. Практично у всіх способах використовується для основи під піскове торт печиво. За допомогою додаткових компонентів із нього готують коржі. Крем може бути різним: від заварного (для наполеону) до суфлейно-сирного.

Йогуртовий торт

Рецепт торта без запікання з повітряною консистенцією буде родзинкою святкового застілля. Він приємно здивує та порадує рідних. Спосіб приготування невигадливий, продукти не потрібно шукати по супермаркетах. Єдиний компонент, про який необхідно подбати заздалегідь – полуниця. Якщо десерт готують у сезон, використовують свіжі фрукти. Іншим часом цілком підійде заморожена полуниця

Інгредієнти:

  • Йогурт без консервантів – 340 г;
  • Натуральне молоко – 310 мл;
  • Какао в порошку – 1 столова ложка;
  • Сухий желатин – 45 г;
  • Лімонний сік від одного середнього лимона – 1 столова ложка;
  • Цукровий пісок – 5-6 столових ложок;
  • Ягоди полуниці – 210- 260 р.

Етапи приготування:

За наявності замороженої полуниці її потрібно дістати заздалегідь із морозильника. Йогурт також має бути не холодним. Послідовність дій для рецепту смачного торта без випічки:

  1. Залити більшу частину желатину молоком, відкласти близько 10 г для фруктового пюре. Дати постояти суміші 15-17 хвилин, щоб желатин встиг набрякнути. На слабкому вогні залишити нагріватися, не можна допустити перегрівання молока. Акуратно перемішувати суміш, виключивши закипання. Після розчинення всіх грудочок желатину вимкнути вогонь. Чекаємо, щоб суміш повністю охолола.
  2. У скляну ємність вилити весь йогурт, додати до смаку цукор (близько 4 столові ложки), весь сік лимона. Підготовлену суміш збити міксером, намагаючись, щоб маса вийшла однорідною.
  3. Влити остигле молоко (з желатином) до збитого йогурту з цукром. Продовжити збивати суміш. Для надання кольору перелити 1/3 кількості в окремий посуд і всипати какао. Акуратно перемішати до однорідності. Йогурт з какао перелити в силіконову форму, перемістити в морозильну камеру на 12-13 хвилин. Після чого потрібно долити всю суміш у ємність. Назад повернути форму на холод.
  4. Тепер ягоди перетерти з цукром у пюре. Зручніше це зробити занурювальним блендером.
  5. Залишилася кількість желатину насипати у воду (приблизно 55 г), чекаємо 11 хвилин. Поставити на варильну поверхню для нагрівання, перемішувати до розчинення грудочок. Даємо повністю охолонути і додати до ягідного пюре. Знову заважати до однорідного стану і додати до завмерлої йогуртової суміші завершальним шаром. Поставити в морозильник, щоб усі компоненти застигли.
    За бажанням простий торт без випічки рецепт з фото прикрасити половинками полуниці.