Смачними, ароматними, апетитними виходять осетинські пироги з сиром та картоплею. Рецепти приготування до вашої уваги пропонуємо у цій публікації. Не варто переживати, навіть якщо у вас немає досвіду приготування. Прості етапи та детальний опис приготування приведуть вас до вдалого результату.
Осетинські пироги з сиром та картоплею: рецепт з тестом на кефірі
Традиційно на пісному тесті готуються осетинські пироги з сиром та картоплею. Рецепти на воді зручні та недорогі, але на кефірі готові пироги виходять смачнішими. Пишна, дуже м’яка та смачна скоринка контрастує з найніжнішою начинкою всередині. Вам захочеться частіше балувати себе таким частуванням.
Підготуйте:
- 250 мл кефіру;
- 100 мл води;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 450 г борошна (+ для запасу та розкочування коржів);
- 1-2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. олії соняшникової.
Для начинки:
- 500 г картоплі;
- 170 г адигейського сиру;
- Сіль, перець за смаком;
- петрушка свіжа за смаком;
- 100 г вершкового масла для змащування.